מתכונים לסדנת בישול יפני
אגדשי טופו מתכון ל20 מנות
מצרכים לציר:
2 ליטר מים
20 פטריות שיטאקי מיובשות
30 גרם סוכר
500 מ״ל מירין
400 גרם רוטב סויה יפני
2 חב' טופו קשה
200 גרם קורנפלור
הוראות הכנה:
מעבירים את כל מרכיבי הציר לסיר ומביאים לרתיחה.
מצפים קוביות של טופו קשיח בקורנפלור ומטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 170 מעלות עד לקבלת
ציפוי פריך.
מעבירים את הקוביות המטוגנות לקערת מרק ומוזגים מעל את הציר.
אפשר לעטר בבצל ירוק, צנון מגורר ושבבי אצת נורי.
מתכון גיוזה בטטה/עוף
(50 כיסונים בערך) מתאים ל20 מנות
מרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לבן
200 – 300 מ"ל מים רותחים
כפית מחוקה מלח
2 כפות קורנפלור
כף שמן
הכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוזגים בהדרגה את המים, מערבבים עם מזלג בהתחלה ואז ביידים כשמעט מתקרר, לשים חזק על השייש עם היידים כאשר נעזרים במשקל הגוף, הצק צריך להיות קשה, עוטפים בניילון ושמים במקרר לחצי שעה.
למילוי בטטה
2 בטטה גדולה
כפית שמן שומשום
כף סויה
חצי כוס כוסברה קצוצה
כף שום כתוש
מעט מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
שמים בתנור 2 בטטות שלמות עם הקליפה עד לריכוך (בערך 40 דקות) , מועכים לפירה חלק ללא הקליפה והחלקים החומים ומוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומצננים במקרר.
למילוי עוף:
500 גרם עוף טחון
2 כפות סויה
כפית שמן שומשום
כפית שום כתוש
חצי כפית ג'ינג'ר כתוש
כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
מערבבים הכל ביחד
הכנת הכיסונים:
מרדים את הבצק דק דק בעזרת מערוך או מכונת פסטה, קורצים עיגולים, שמים כפית מהמילוי ומקפלים.
בישול:
מאדים בכלי אידוי עם נייר אפייה מחורר מעל סיר עם מים רותחים מבעבעים בערך 7 דקות,מטגנים מעט על מחבת חמה עם מעט שמן ומגישים לצד רוטב סויה ועלי כוסברה
סלט אצות וסינטה מתכון ל20 מנות:
מרכיבים:
חצי כרוב סגול קטן חתוך דק
3 גזרים חתוכים לז'וליינים
4 מלפפונים חתוכים לז'וליינים
8 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
1 חבילה נבטים סיניים
4 כפות שומשום קלוי
3 כוסות אצות ווקאמה שהושרו במים 3 דקות
חצי קילו סינטה צלוי פרוס
תבלין קייג'ון
לרוטב: (מערבבים הכל יחד)
200 מ"ל חומץ אורז
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
4 כפות סויה
כפית שמן שומשום
כוס רוטב צ'ילי מתוק
להכנת הבשר:
מצפים את הבשר בתבלין קייג'ון ומעט מלח וצולים על מחבת בלהבה בינונית עד לרמת עשייה מדיום, פורסים דק ומפזרים על הסלט.
הכנה:
מערבבים את כל הירקות יחד ומוסיפים את האצות שמים את הרוטב ומערבבים, מעבירים לקערה או צלחת ומפסרים מעל את פרוסות הבשר, מומלץ לזלף מעט רוטב על הבשר וטיפה מלח אטלנטי.
קונוס סושי מתכון ל20 איש
(בערך 40 קונוסים)
מרכיבים למילוי:
1.5 קילו פילה סלמון
4 אבוקדו
5 מלפפון
2 בטטות
2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס שומשום קלוי
30 דפי אצות נורי
(רצועות מבושלות בתנור 20 דקות
על 200 מעלות עם מעט שמן)
רטבים שאוהבים
אורז סושי: ( קילו אחד מספיק לבערך 40 קונוסים)
מרכיבים לאורז:
1 קילו אורז סושי
200 מ"ל חומץ אורז
50 מ"ל סאקה ( יין אורז)
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
הכנת התחמיץ:
מערבבים את החומץ הסאקה הסוכר והמלח היטב ומניחים בצד
הכנה האורז:
שוטפים את האורז היטב במסננת עד שהמים נהיים דיי שקופים ומעבירים לסיר.
מוסיפים לסיר 1.100 ליטר
( 1 ליטר ומאה מ"ל) מים פושרים מהברז, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה, ברגע שרתחו מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות, לאחר 20 דקות מכבים ומשאירים סגור לעוד 10 דקות, אח"כ מעבירים את האורז באמצעות כף עץ לקערה גדולה, זהירות לא לגרד חלקים שרופים של האורז אלא רק אורז לבן ורך, מערבבים היטב את האורז החם עם התחמיץ וממתינים כחצי שעה לקירור, לא לכסות את האורז עד שמתקרר.
הרכבת הקונוס:
חותכים את האצות ל2
מניחים חצי אתה לרוחב, עם הצד המחוספס כלפיי מעלה, מרטיבים את הידיים ולוקחים כדור אורז בגודל של כדור גולף, פורסים על חצי בלבד בצד שמאל ומניחים את המרכיבים באלכסון מצד שמאל למטה לימין למעלה, מקפלים את האצה למשולש 90 מעלות ומסובבים הצידה לצורה של קונוס, מפזרים בצל ירוק שומשום ורטבים שאוהבים.
שיפודי פרגית מתכון ל40 שיפודים
2 קילו פרגיות חתוכות לקוביות
40 עלי חסה לבבות קיסר
40 שיפודי יקיטורי
למרינדה:
2 כוסות טריאקי
4 כפות סויה
כף מלח
2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שמן שומשום
כף שום כתוש
כף ג'ינג'ר מגורר
לקישוט
כוס שומשום קלוי
2 כוסות בצל ירוק קצוץ
הכנה:משרים את הפרגיות ללילה במרינדה
מדפדים וצולים עד שמוכן, שמים בעלה חסה ומקשטים בשומשום ובצל ירוק
דאנגו שוקולד מתכון ל20 מנות
500 גרם קמח אורז דביק
כוס אבקת סוכר
500 גרם מים פושרים
3 כוסות שוקולד לפי הטעם (מריר/חלב/לבן)
כוס בוטנים מסוכרים
כוס מייפל
הכנה:
מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר ומים עד שמתקבל בצק אלסטי, יציב ונוח לעבודה, קורצים עיגולים ופותחים גומה, מכניסים פנימה חופן שוקולד וסוגרים היטב את הכדור, את הכדורים מבשלים בסיר עם מים רותחים עד שהכדורים צפים למעלה, מוצאים לצלחת ומקשטים בסירופ מייפל ובוטנים מסוכרים