מתכונים סדנת בישול איטלקי לילדים מתאים ל15 משתתפים

רביולי בטטה:
לבצק:
2 קילו קמח
20 ביצים 
כוס מלח
 
מנה לאדם 100 גרם קמח פסטה עם ביצה אחת וקורט מלח מערבבים, לשים היטב וסוגרים בניילון ל20 דקות
 
למלית:
2 בטטות גדולות
500 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט לפי הטעם
 
הכנה:
מבשלים 2 בטטות גדולות עד לריכוך מלא מקלפים ומערבבים עם 500 גרם גבינת ריקוטה
מתבלים לפי הטעם ושמים בשק זילוף.
 
לרוטב עגבניות
3 פחיות מוטי (עגבניות מרוסקות)
כוס רכז עגבניות
2 כוסות מים
4 כפות שום כתוש
חצי כוס אורגנו טרי קצוץ
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
 
הכנה:
מבשלים את הכל ביחד בסיר 10 דקות לפחות
 
 
 
לרוטב שמנת
 
200 גרם חמאה
200 גרם קמח
2 ליטר חלב
כף שום כתוש
מלח, פלפל, אגוז מוסקט לפי הטעם
 
הכנה:
ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת משחה,
 מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב נמרץ עם מטרפה, שמים חלב עד שמגיעים למרקם הרצוי,
מוסיפים את השום ותבלינים לפי הטעם.
 
סלט קפרזה:
 
60 עגבניות שרי (3 חבילות קטנות)
60 כדורי בייבי מוצרלה (2 חבילות קטנות)
צרור בזיליקום טרי
שמן זית
מלח גס אטלנטי
רוטב בלסמי מצומצם
40 שיפודי יקיטורי
 
הכנה:
חותכים את העגבניות לחצי
משפדים בשתי וערב את המרכיבים
ומתבלים במעט שמן זית, מלח ובלסמי
 
 
 
פיצה שוקולד
1 קילו קמח 
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח
4 כפות שמן
650 מ"ל מים
 
ממרחים ותוספות שאוהבים
 
הכנה:
מערבבים את הכל ומתפיחים כשעה, מכדררים לכדורים קטנים ומתפיחים שוב 10 דקות,
פותחים את הכדורים למעין פיתות ומבשלים על מחבת חמה, מוציאים ושמים רטבים ותוספות שאוהבים.