סדנת מרקים קלאסית היא סדנה חוייתית ומהנה שמתאימה לימי החורף הקרים אבל לא רק… אפשר גם בקיץ במזגן 🙂
בתחילת הסדנה מחלקים תלבושות (סינר וכובע שף), הסדנה נערכת בתחנות, בכל תחנה מכינים מנה אחת, כל קבוצה בתחנה אחת, כמובן שאפשר להסתובב בין התחנות ולהתחלף באופן חופשי אם רוצים. השף מדגים את כל המנות ומסביר הכל, כולל חיתוך חומרי הגלם, הסבר על שיטת הבישול ומקור חומרי הגלם השונים. בסוף הסדנה או תוך כדי אפשר לאכול מכל סוגי המרקים והמנות. בסוף הסדנה מכינים את הפונדנט שוקולד. מסיימים את הסדנה בחלוקת תעודות.
מרק כתום: על בסיס דלורית, בטטה גזר ושמנת
מרק מינסטרונה: מרק איטלקי מנחם על בסיס עגבניות שבתוכו מגוון ירקות שורש, שעועית ופסטה.
מרק מיסו: מרק יפני על בסיס מיסו בתוספת אצות וואקמה, טופו ובצל ירוק.
ברוסקטה פרמז'ן: לחם שאופים במקום עם פרמזן ועשבי תיבול.
סלט כרוב תאילנדי: סלט קליל ומרענן בסגנון תאילנדי עם כרוב, כוסברה, בצל סגול ופקאן ברוטב חמוץ ומתקתק.
פונדנט שוקולד: קינוח אישי חצי אפוי על בסיס שוקולד מריר וחמאה.
למי הסדנה מתאימה: הסדנה מתאימה לימי הולדת ערבי גיבוש מרכזים קהילתיים וכו.. וכסדנת קונספט לימי החורף.
רמת קושי: בינונית.
זמן הסדנה: בערך שעתיים וחצי – (השף מגיע שעה לפניי לארגן וזמן הקיפול בערך חצי שעה).
מה צריך שיהיה במקום: שולחן וכיסאות עבור כל המשתתפים + שולחן להדגמות של השף, חשמל וברז מים.
מה מכינים ומה מגיע כבר מוכן: הבצק של הברוסקטה מגיע מוכן, כל השאר מכינים במקום.
אלרגיות רגישויות: מכיל גלוטן, אפשר לבקש ללא חלב, אפשר לבקש ללא סוכר.