מתכונים סדנת בישול איטלקי ונציה. מתאים ל10 אנשים
ניוקי ערמונים ברוטב שמנת/רוזה
המצרכים :
700 גרם פירה תפו"א (מבשלים בערך קילו תפו"א)
300 גרם קמח פסטה
100 גרם ערמונים בואקום
2 ביצים
100 גר' חמאה קרה
30 גרם סוכר
12 גרם מלח
אופן ההכנה:
מועכים תפו"א לפירה ומוסיפים חמאה, ביצים, ערמונים טחונים, סוכר, מלח וקמח.
יוצרים ניוקי ומבשלים 3-4 דקות במים רותחים.
לרוטב :
100 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה
1 ליטר חלב
כף שום כתוש
כוס פרמזן מגורר
כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
פחית עגבניות מרוסקות
בזילקום/אורגנו טרי
הכנה:
ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב לקבלת משחה ומוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי ערבוב נמרץ עם מטרפה עד לקבלת המרקם הרצוי, מוסיפים שום, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ופרמזן, מערבבים היטב ומתקנים תיבול.
אם רוצים רוטב רוזה מוסיפים עגבניות מרוסקות ועשבי תיבול ושום מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
קרם פולנטה עם פטריות ובצל
מרכיבים לפולנטה:
2 כוסות קמח תירס לפולנטה
1 ליטר חלב
100 גרם חמאה
200 גרם פרמזן
100 גרם גאודה/צהובה
כף שום כתוש
כף מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
מרכיבים לתערובת פטריות ובצל:
2 חבילות פטריות שמפניון ( חתוך לרבעים)
1 בצל לבן (פרוס גס)
כף שום כתוש
3 כפות שמן זית
כף טימין/אורגנו/זעתר טרי
הכנה: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד השחמה ושמים בצד,
מטגנים את הפטריות עד שמשחימות ומוציאות נוזלים, מחזירים את הבצל,
מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים הכל ביחד לעוד 5 דקות.
מטגנים את הפטריות עד שמשחימות ומוציאות נוזלים, מחזירים את הבצל,
מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים הכל ביחד לעוד 5 דקות.
להכנת הקרם:
מחממים בסיר את החלב עד סף רתיחה, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה נמרצת עם מטרפה את הקמח עד למרקם דייסתי נוזלי,
מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לבשל 20 דקות, מוסיפים חלב או מים אם נהיה סמיך מידי, בסוף מתקנים תיבול ומגישים עם תערובת הפטריות והבצל.
מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לבשל 20 דקות, מוסיפים חלב או מים אם נהיה סמיך מידי, בסוף מתקנים תיבול ומגישים עם תערובת הפטריות והבצל.
סלט ורדה (verde)
חבילת עלי בייבי /1 חסה חתוכה גס
כוס זיתי קלמטה חצויים
20 עגבניות שרי חצויות
חצי בצל סגול פרוס דק דק
חבילת כדורי מוצרלה בייבי
חצי כוס שמן זית
מיץ מ1 לימון
כפית מלח אטלנטי
קורט פלפל שחור גרוס
3 כפות בלסמי מצומצם
ברוסקטה עם מתבלים
1 באגט שלם פרוס לפרוסות דקות
2 כוסות שמן זית
הכנת הברוסקטות:
טובלים את פרוסות הבאגט בשמן הזית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל6 דקות עד להזהבה ומוציאים.
סלסה עגבניות (טוחנים הכל במעבד מזון)
5 עגבניות
חצי בצל סגול
1 שן שום
רבע פלפל צ'ילי אדום
כף טימין/אורגנו/זעתר/בזילקום (רצוי לשלב כמה)
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
טפנד זיתים: (טוחנים הכל במעבד מזון)
1 פחית זיתים ירוקים מגולענים
חצי כוס שמן זית
קורט מלח
חצי כפית שום כתטש
כף טימין/אורגנו/זעתר טרי
ירקות צלויים בבלסמי
מרכיבים:
1 חציל
2 קישוא/זוקיני
1 בצל סגול
2 גמבות
חצי כוס שמן זית
כפית מלח אטלנטי
2 כפות טימין/אורגנו/זעתר טרי
5 כפות בלסמי מצומצם
הכנה:
חותכים לקוביות קטנות את כל הירקות, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ומוסיפים את שמן הזית והתיבול (את הבלסמי בסוף)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל20 דקות עד שמוכן, מסדרים בצלחת הגשה ומזלפים בלסמי מלמעלה.
טירמיסו
מרכיבים:
2 חבילות ביסקוטי
4 כוסות אמריקנו/נס קפה
כוס שוקולד מריר מגורר/קקאו
לקצפת: (מקציפים הכל יחד במיקסר)
1.5 ליטר שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
כוס וחצי אבקת סוכר
6 כפות פודינג וניל אסם
כף מחית וניל
הרכבת המנה:
טובלים בנגיעה את הבישקוטים בקפה ומניחים בתבנית בשכבות.
שכבה קצפת, שכבה בישקוטים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות, מוצאים ומפזרים שוקולד/קקאו.
שכבה קצפת, שכבה בישקוטים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות, מוצאים ומפזרים שוקולד/קקאו.