מתכונים - סדנת המבורגר לילדים

סדנת המבורגר לילדים מתכונים
15 משתתפים

ללחמנייה:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1.5 כפות מלח
חצי כוס שמן קנולה
2 ביצים
500 מ"ל מים פושרים
הכנה:
בקערת המיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומפעילים במהירות איטית עם וו לישה, בהדרגה שמים את המים ואת הביצים עד לקבלת בצק אחיד ויציב, לשים כ10 דקות ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח, מכדררים כדורים במשקל 60 גרם ומתפיחים שוב לחצי שעה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה.

לקציצה:
800 גרם בשר צלעות טחון 20% שומן
800 גרם בשר צוואר טחון 20% שומן
כף וחצי מלח
כף פלפל שחור
6 בצלים מטוגנים עד לקירמול
הכנה:
מערבבים היטב את המסה אבל לא יותר מידי כדי שהתערובת תישאר אוורירית, מחלקים לכדורים של 100 גרם ומשטחים להמבורגרים, צולים עד לרמת עשייה הרצוייה

להום פרייז:
15 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
2 כוסות רוטב טריאקי
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
חצי כוס שמן קנולה
1 כף שום כתוש
1 כף מלח גס

הכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
מבשלים במים את תפוחי האדמה עד לריכוך מלא, מקלפים וחותכים לקוביות, מעבירים לתבנית ומערבבים עם הרוטב, מוסיפים שומשום ושמים בתנור על 220 מעלות עד להזהבה.
ניתן לקשט בבצל ירוק קצוץ.

לסלט קלוסלו
1 כרוב לבן קצוץ
4 גזרים מגורדים
4 כפות מיונז
2 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות חומץ
2 כפות שמן קנולה
1 כפית שמן שומשום
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס


לפנקייק:
חצי כוס שמן
1 ליטר מים
1 קילו קמח
4 כפות אבקת אפיה
6 שקיות סוכר וניל
12 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים